Eski Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) ‘enflasyon verilerinin asılsız olduğu’ gerekçesiyle dava açmıştı. Davanın ilk duruşması 3 Mart günü gerçekleşmişti.
Davanın gidişini etkileyecek bir gelişmeyi, Avukat Ali Erdem Gündoğan sosyal medya hesabında paylaştı.
Gündoğan’ın sosyal medya hesabında şu bilgiler yer aldı:
“TÜİK asılsız veri davasında sürpriz ara karar, TÜİK’ten enflasyon verileri yeniden istendi:
Davada çok önemli gelişme;
Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz’in TÜİK’e karşı açtığı asılsız veri davasının duruşması 3 Mart’a yapılmıştı. Mahkeme yeni bir ara kararla dava konusu işleme ait 01.01.2024 ile 30.06.2024 tarihleri arasına ait enflasyon oranının hesaplanmasına ilişkin tüm bilgi ve belgelerin onaylı-okunaklı bir örneğinin istenilmesine karar verilmiştir.
Bu ara karar çok önemli olup TÜİK 2024 yılı ilk altı aylık enflasyon verilerini mahkemeye göndermek zorundadır. Veriler geldikten sonra mahkemece üniversitelerin istatistik ve ekonomi hocalarından oluşan bilirkişiler tarafından veriler incelenecek ve enflasyon verilerinin doğru olup olmadığı ortaya çıkacaktır. Bu nedenle lütfen bu davayı takip etmeye devam edelim.”
