Petrol-İş Gebze ve İzmir Şubelerinin örgütlü olduğu DYO Boya Fabrikaları San ve Tic. A.Ş işletmesinde 22 Mayıs tarihinde başlayan grev 43.gününde kazanımla sonuçlandı.
Petrol-İş ile DYO Boya arasında 1.1.2025-31.12.2026 dönemini kapsayan yeni dönem toplu iş sözleşme görüşmeleri 15 Ocak 2025 tarihinde başlamıştı. Yaklaşık 5 ay süren toplu pazarlık sürecinde başta ücretler olmak üzere sosyal hakların geliştirilmesine dönük talepler işveren tarafından kabul edilmemesi üzerine 22 Mayıs tarihinde DYO işçileri greve çıktılar.

Grev kazanım getirdi
Petrol-İş, kazanımla sonuçlanan sözleşme süreci üzerine şu açıklamayı yaptı:
“DYO Boya grevimiz üyelerimizin kararlılığı ve Gebze ve İzmir Şubelerimizin öncülüğünde 43 gün boyunca devam etti. Grev süresince işverenle temaslar devam etse de taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle anlaşma sağlanamamıştı.
Son olarak 3 Temmuz Perşembe günü sendikamız Genel Merkezinde DYO Boya işveren yetkilileri ile sendikamız heyeti arasında bir toplantı gerçekleşti. Görüşme neticesinde anlaşmaya varıldı ve DYO Boya toplu iş sözleşmesi taleplerimizin karşılanması ile imzalandı.
4 Temmuz geceyarısına kadar süren yoğun görüşme sonucunda imzalanan sözleşme toplantısında Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaya, Genel Yönetim Sekreterimiz Ali Haluk Koşar, DYO Boya İşveren Vekili Veli Akyıldız, KİPLAS Av. Deniz Nazlı Okcu, Çalışma ve Endüstri İlişkileri Uzmanı Onur Gözütok, Gebze Şube Başkanımız Şivan Kırmızıçiçek, İzmir Şube Başkanımız Cem Turan, Gebze Şube Başkan Yardımcılarımız Dursun Karataş, Dönmez Aytekin (Mali), Toplu iş sözleşmesi Uzmanımız Tuğçe Kalyoncu, işyeri temsilcilerimiz Ramazan Yüksel, Gökhan Karakoç, Süleyman Doğan, Kazım Barış Tan yer aldı.
Sözleşmenin üyelerimize, DYO Boya işyerine, sendikamıza ve işçi sınıfına hayırlı olmasını dileriz.
Grev süresince dayanışma gösteren sendikalara, şubelerimize, demokratik kitle örgütlerine, siyasi partilere, Gebze-İzmir’de üyelerimizi yalnız bırakmayan emek dostlarına, üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz, Yaşasın Sınıf Dayanışması”