
Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi BES-AR, Şubat 2026 Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasını açıkladı.
Rapora göre, 4 kişilik bir memur ailesinin 2026 Şubat ayı açlık sınırı 43 bin 415 lira oldu.
Bekar emekçinin yaşam maliyeti 70 bine dayandı
Raporda yer alan veriler şöyle;
-Gıda madde fiyatları üzerinden yapılan hesaplamaya göre dört kişilik bir memur ailesinin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı Şubat 2026 için 43 bin 415 lira,
-Tek bir (bekâr) çalışanın Yaşam Maliyeti ise 68 bin 865 lira,
-Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı kısacası Yoksulluk Sınırı 105 bin 273 lira olmuştur.
Bu sonuçlara göre;
2026 yılında da 28 bin 075 lira alan asgari ücretli 43 bin 415 lira olan açlık sınırının %54,64 altında ücret alarak sadece karnını doyurabilmektedir.

Emekçi beslenemiyor
Sağlıklı beslenmenin maliyeti günlük 1.447 lirayı geçti.
-2026 yılında da asgari ücret açlık sınırının altında kaldı.
-Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için neredeyse maaşının %75-80’ini kiraya ödemek zorunda kalıyor.
-Büyükşehirlerde kamu emekçileri, barınma ihtiyacını karşılamak için öğrenci evi gibi 3 ya da 5 kişi bir arada yaşamak zorunda kalıyor.



















































