Filistin ile İsrail esir değişimine bugün de devam etti. Filistin Gazze’deki 10 İsrailli, İsrail ise 30 Filistinliyi serbest bıraktı.
Filistin, Gazze’de esir tutulan 2 Rus yurttaşını Rusya’nın çabalarından dolayı serbest bıraktı. Serbest bırakılan 2 esirin Uluslararası Kızılhaç Komitesi yetkililerine teslim edildi.
Filistin ile İsrail arasındaki ateşkes anlaşması kapsamındaki esir değişimi çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi’nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 61 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 180 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.
Mısır ve Katar, Filistin ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda ateşkesin 2 gün daha uzatılabileceğini duyurdu.
İsrail basını da devam eden görüşmeler sonucu ateşkes anlaşmasının uzatılabileceğini doğruladı.